Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Το Καραβάνι Αλληλεγγύης από την Χαλκιδική στο Βόλο

 Την Κυριακή 24 Νοέμβρη 11 π.μ.  υποδεχόμαστε το Καραβάνι Αλληλεγγύης και Ενημέρωσης από την Χαλκιδική στο Βόλο , κτίριο Παπαστράτου (Θόλος Πανεπιστημίου)


Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντι-ιμπεριαλιστική Συνεργασία Μαγνησίας
καλεί μαζικές οργανώσεις, συλλογικότητες, προοδευτικές συνδικαλιστικές κινήσεις, όλους τους εργαζόμενους, την νεολαία και τους δημοκράτες, να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Χαλκιδικής

• Για να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στους αγωνιστές κατοίκους της Ιερισσού, της Μεγάλης Παναγιάς και κάθε συμπαραστεκόμενου στον αγώνα τους!

• Για να σταματήσει η θανατηφόρα επένδυση της Ελντοράντο και της Ελληνικός Χρυσός στα δασωμένα βουνά της Χαλκιδικής!

• Για να μην περάσει η πολιτική που
ποινικοποιεί τη μαζική αντίσταση και καταστέλλει τα δημοκρατικά δικαιώματα!

• Ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και το συνασπισμό ξένων και ντόπιων κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων, που ρημάζουν τη χώρα, τη ζωή και την υγεία μας!


ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΝΙΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ!

Δύο χρόνια τώρα ο λαός της Χαλκιδικής, της Ιερισσού, της Μεγάλης Παναγιάς, της Ουρανούπολης, Ορμύλιας και όλων των άλλων χωριών βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα αντιμετωπίζοντας την συνασπισμένη βία και τρομοκρατία της καναδικής εταιρείας και της κυβέρνησης.Μιας κυβέρνησης που υπακούοντας και εκτελώντας τις δεσμεύσεις της απέναντι στους ιμπεριαλιστές (Ελντοράντο) και τους ντόπιους υπεργολάβους (Ελληνικός Χρυσός) παραδίνει τη χώρα και τον πλούτο της βορά στις άγριες και καταστροφικές -για τη ζωή και την υγεία του λαού και των παιδιών του- ορέξεις του ξένου και ελληνικού κεφαλαίου.
Η «χρυσοφόρα» -στην πραγματικότητα θανατηφόρα –επένδυση στην Χαλκιδική αποτελεί τον οδηγό για την ολοκληρωτική παράδοση του ορυκτού πλούτου της χώρας στις εταιρείες των ιμπεριαλιστικών κρατών (Ευρωπαίων και υπερατλαντικών). Σχέδια ήδη υπάρχουν και για άλλες περιοχές της χώρας που θέλουν να εξορύξουν χρυσό (Κιλκίς, Θράκη) και άλλες πρώτες ύλες (πχ παραγωγή αερίου από σχιστόλιθο) με μακροχρόνιες καταστροφικές επιδράσεις στην ζωή των κατοίκων και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον, τον υδροφόρο ορίζοντα κλπ που συνδέονται με την υγεία τους.
Πρόκειται για κομμάτι της ίδιας βάρβαρης επίθεσης που αφαιρεί στοιχειώδη εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα από τον ελληνικό λαό και τη νεολαία και τον οδηγεί στην εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό (δημιουργία «ειδικών ζωνών επενδύσεων» όπως στο ηπειρώτικο Πωγώνι και στην Βορειοδυτική Μακεδονία).Γι αυτό και η κυβέρνηση έχει –εκτός των άλλων ειδικών δεσμεύσεων στα ξένα και ντόπια κέντρα- τόσο ψηλά στην «ατζέντα» της την επιβολή της θανατηφόρας επένδυσης στις Σκουριές. Επένδυση η οποία αποτελεί ένα –μικρό μάλιστα- μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου εξόρυξης στα υπεραιωνόβια δάση της περιοχής με επιπτώσεις πέρα από την Χαλκιδική, σε Θεσσαλονίκη και στο Στρυμονικό κόλπο. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα στα αποψιλωμένα παρθένα δάση, στα νερά και στο τοπίο είναι φανερά με γυμνό μάτι.

Η κυβερνητική επίθεση βρέθηκε αυτά τα χρόνια αντιμέτωπη με τον αγώνα των κατοίκων που ορθώθηκαν απέναντι στην δολοφονική βία και τρομοκρατία των ΜΑΤ, στις συλλήψεις μέσα στα σπίτια και στα δακρυγόνα μέσα στα χωριά, στις προσαγωγές και τις προφυλακίσεις με βάση δείγματα DNA και αποκορύφωμα την πολύμηνη σύλληψη και προφυλάκιση με αστήρικτες κατηγορίες των τεσσάρων αγωνιστών. Ανέβηκαν αρκετές φορές με πορείες στο βουνό Κάκαβος, πραγματοποίησαν επίσης μεγαλειώδεις πορείες στη Θεσσαλονίκη αλλά και μαζικότατες συναυλίες στην Ιερισσό και στη Θεσσαλονίκη με εντυπωσιακή συμμετοχή πολλών χιλιάδων λαού που αγνοήθηκαν επιδεικτικά από τα ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.
Πέρα από τον αγώνα που δίνεται γύρω από τον τόπο της εξόρυξης στο όρος Κάκαβος, οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη να απλωθεί και να ριζώσει το κίνημα τους προχωρούν στη συγκρότηση επιτροπών αγώνα στα χωριά και τις πόλεις της Χαλκιδικής που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ακτίνα από τον τόπο εξόρυξης.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης που αξιοποιεί την υπόθεση της «εξάρθρωσης» της φασιστικής Χρυσής Αυγής για να την εξισορροπήσει τάχα με την επίθεση στο «άλλο άκρο» που δήθεν αντιπροσωπεύει ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής, αποτελεί ανησυχητική απόδειξη πως η καταστολή και ποινικοποίηση του με χαλκευμένα στοιχεία για σύσταση δήθεν «εγκληματικής οργάνωσης» θα χρησιμοποιηθεί παραδειγματικά απέναντι στο σύνολο του αγωνιζόμενου λαού.



Είναι φανερό πως η κυβέρνηση κλιμακώνοντας την επίθεσή της, στοχεύει στην καθυπόταξη και τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου ελληνικού λαού και στο τσάκισμα των εστιών αντίστασής του, στην καταστολή κάθε εργατικού και λαϊκού αγώνα, συλλογικότητας, συνδικαλιστικής κίνησης και πολιτικής οργάνωσης, κάθε πρωτοβουλίας αλληλεγγύης αγώνα (και όχι μόνο των κατοίκων της Χαλκιδικής και των αλληλέγγυων). Κατά συνέπεια η υπεράσπιση του αγώνα του λαού της Χαλκιδικής αποτελεί βασικό και αυτονόητο καθήκον για κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο και νεολαίο. Γιατί αν η επιχείρηση «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και η μαζική ποινικοποίηση περάσει, θα ανοίξει ο δρόμος για να μπουν τα δημοκρατικά δικαιώματα στον γύψο, ώστε να τσακίζεται ανελέητα και ταχύτατα κάθε προσπάθεια λαϊκής αντίστασης.
Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - AΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, θεωρώντας πως ο αγώνας του λαού της Χαλκιδικής είναι ανάγκη να πλαισιωθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού και εκτιμώντας πως η μέχρι σήμερα έκταση του κινήματος αλληλεγγύης υπολείπεται της έκτασης και του βάθους που η κυβερνητική επίθεση προσδίδει σήμερα, καλεί μαζικές οργανώσεις, συλλογικότητες, προοδευτικές συνδικαλιστικές κινήσεις, όλους τους εργαζόμενους, την νεολαία και τους δημοκράτες, να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Χαλκιδικής

• Για να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στους αγωνιστές κατοίκους της Ιερισσού, της Μεγάλης Παναγιάς και κάθε συμπαραστεκόμενου στον αγώνα τους!
• Για να σταματήσει η θανατηφόρα επένδυση της Ελντοράντο και της Ελληνικός Χρυσός στα δασωμένα βουνά της Χαλκιδικής!
• Για να μην περάσει η πολιτική που ποινικοποιεί τη μαζική αντίσταση και καταστέλλει τα δημοκρατικά δικαιώματα!
• Ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και το συνασπισμό ξένων και ντόπιων κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων, που ρημάζουν τη χώρα, τη ζωή και την υγεία μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου