Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της εργοδοσίας για τον ΙΜΑΣ και το ΣΥΡΜΑ



Απορρίφθηκαν από το Πρωτοδικείο Βόλου τα ασφαλιστικά μέτρα της εργοδοσίας ενάντια στους εργάτες που απεργούν στα εργοστάσια ΙΜΑΣ και ΣΥΡΜΑ ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία που επιβλήθηκε από 1 Σεπτέμβρη.
Η απόφαση αυτή αποτελεί μία πρώτη νίκη των εργατών που μαζικά συμμετέχουν και περιφρουρούν την απεργία και όλων όσων βρέθηκαν στο πλευρό τους στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους.
Από την άλλη καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει ότι η εργοδοσία θα σταματήσει να εκβιάζει και να τρομοκρατεί τους απεργούς εργάτες και ότι δεν θα χρησιμοποιήσει όλο το ανετργατικό νομικό οπλοστάσιο που έχει στα χέρια της αλλά και μηχανισμούς απεργοσπασίας και διάσπασης της ενότητας των εργατών. Εξάλλου και οι αποφάσεις της "τυφλής" δικαιοσύνης έχουν σταθεί στην συντριπτική τους πλειοψηφία ενάντια στα συμφέροντα και τους αγώνες των εργατών και του λαού, οπότε καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει και για τον δικό της ρόλο.
Οι εργάτες στον ΙΜΑΣ και το ΣΥΡΜΑ συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν άν δεν πάρει πίσω η εργοδοσία το αντεργατικό μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας. Ο αγώνας τους θα είναι δύσκολος και παρατεταμένος για να πετύχει τον στόχο του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στηριχτεί με ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης εργατών, σωματείων, νεολαίας, πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία θα δώσει όλες της τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση γιατί νίκη των εργατών στον ΙΜΑΣ και το ΣΥΡΜΑ θα αποτελέσει νίκη όλης της εργατικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου