Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΡΓΑΤΕΣ ΙΜΑΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ


Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους την μονομερή επιβολή, από την μεριά της εργοδοσίας, στον ΙΜΑΣ (θυγατρική της γερμανικής CONTINENTAL) εκ περιτροπής εργασία από 1 Σεπτέμβρη μέχρι τέλους του χρόνου με δικαιολογία περί μείωσης  των παραγγελιών. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε εργάτης από τους 210 που δουλεύουν στο εργοστάσιο θα χάσει έναν μηνιαίο μισθό σε όλη την διάρκεια εφαρμογής  του αντεργατικού αυτού μέτρου.
Η εργοδοσία, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει ψηφίσει τόσο η κυβέρνηση Σαμαρά όσο και οι προηγούμενες, κάτω από τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ, στοχεύει να καταργήσει το 8ωρο και το 5μερο, να μειώσει τους μισθούς των εργατών και να τους έχει κάτω από έναν μόνιμο εκβιασμό και απειλή για το μέλλον της δουλειά τους.

Συνολικά το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο επιχειρεί με την ολομέτωπη επίθεσή του στα δικαιώματα και τις καταχτήσεις των εργατών και όλου του εργαζόμενου λαού, να τους συντρίψει και να τους υποτάξει στις ορέξεις του. Για να δουλεύουμε όποτε και όπως θέλει το κεφάλαιο και να μας πληρώνει όσο και όποτε θέλει, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ελευθερίες, χωρίς οργάνωση, χωρίς αντίσταση και διεκδίκηση.
Η απόφαση των εργατών στον ΙΜΑΣ, στην γενική τους συνέλευση, να αντισταθούν για να μην περάσει η εκ περιτροπής εργασία, που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία, αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα αντίστασης και πάλης, που πρέπει όλοι να στηρίξουμε.
Οι εργατικοί αγώνες που είναι απαραίτητοι σήμερα για την υπεράσπιση της δουλειάς και του μεροκάματου μπορούν να στηριχτούν  στην  οργάνωση των ίδιων των εργατών, στην αγωνιστική κατεύθυνση και τον ταξικό προσανατολισμό της πάλης τους. Χωρίς συμβιβασμούς και πισωγυρίσματα, χωρίς υποταγή στις εργοδοτικές απειλές και εκβιασμούς Γυρίζοντας την πλάτη στους κυβερνητικούς- εργοδοτικούς εργατοπατέρες που ξεπουλάνε τους αγώνες και ξεπερνώντας όσους σπέρνουν κυβερνητικές αυταπάτες, είτε διασπούν την εργατική τάξη.
Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί τους εργάτες και όλους τους εργαζόμενους, τα κλαδικά και εργοστασιακά σωματεία της περιοχής μας να στηρίξουν τους εργάτες στον ΙΜΑΣ,  απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα.

Το δικαίωμα στην δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο


Τη νίκη φέρνει ο αγώνας


Βόλος, 2 Σεπτέμβρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου