Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Εγώ δεν έβαλα το τρικολόρ στη φωτογραφία προφίλ στο Facebook!


Γιατί αναγνωρίζω πως κάτω από αυτή τη σημαία, τη σημαία του γαλλικού ιμπεριαλισμού, έχουν σφαγιαστεί λαοί και έχουν ρημαχτεί χώρες για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Γιατί το μακελειό στο Παρίσι είναι απόρροια των ιμπεριαλιστικών πολέμων, εξαιτίας της παρόξυνσης των ανταγωνισμών των ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας. Ανταγωνισμών επικίνδυνων όχι μόνο για τους λαούς της περιοχής αλλά συνολικά, μιας και αυτοί μόνο αντιδραστικές εξελίξεις μπορεί να φέρουν.

Γιατί κάτω από αυτή τη σημαία δέχεται άγρια εκμετάλλευση η εργατική τάξη της Γαλλίας. Κομμάτια της οποίας είναι πρόσφυγες και μετανάστες που οι ίδιοι «γέννησαν», χρησιμοποιώντας τους σαν αναλώσιμα εργαλεία για να κερδοφορούν. 

Γιατί όσο και αν θέλουν να πείσουν για το αντίθετο οι φασίστες, ο μόνος υπεύθυνος για αυτές τις θηριωδίες είναι το σάπιο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό  σύστημα.

Γιατί ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες ο λαός και η νεολαία, στη Γαλλία και όχι μόνο, έρχονται αντιμέτωποι με την αστυνομοκρατία, και το φόβο. Μέσα από το κυνήγι των φυσικών αυτουργών προσπαθούν να αποκρύψουν τους πραγματικούς υπαίτιους για το μακελειό στη Παρίσι. Να αποκρύψουν πως όλα αυτά που διαδραματίζονται σε Συρία, Παλαιστίνη, Ιράκ, Τουρκία, Ελλάδα και ένα σωρό άλλες χώρες είναι η συνέχιση της βάρβαρης και δολοφονικής πολιτικής των ιμπεριαλιστών που επιβάλλεται με βόμβες, επεμβάσεις, νόμους και μέτρα.

Γιατί αυτήν την πολιτική τους τη βιώνουμε κι εμείς καθημερινά. Με τα μνημόνια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και τις διατάξεις. Την ανεργία, τη φτώχεια, την επιβολή όρων εργασίας και ζωής που θυμίζουν μεσαίωνα. Με τη φασιστικοποίηση. Τις βάσεις του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιούνται σαν ορμητήρια των φονιάδων. Τις αντιδραστικές διατάξεις της ΕΕ που χτυπούν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το τρικολόρ λοιπόν δεν είναι αλληλεγγύη! Δεν είναι συμπαράσταση για τους νεκρούς της 13ης Νοέμβρη. Δεν αποτελεί τιμή στη μνήμη τους. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από μνημόσυνα και συμβολικές κινήσεις.

Αυτό που υπάρχει σαν αναγκαιότητα είναι να δηλωθεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η αντίθεση των λαών στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις. Η αλληλεγγύη μας να μην εγκλωβιστεί σε μια στείρα, φιλανθρωπική έκφραση, αλλά να πάρει μορφή και κατεύθυνση. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενισχυθεί η αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση και πάλη στο κίνημα. Να αναδειχθεί η πάλη των λαών σαν τον μόνο ικανό φραγμό στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Να γίνει αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για δικαιώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες και αντίσταση για το μπλοκάρισμα των μαύρων σχεδίων και επιδιώξεών τους και στη δική μας χώρα.

Γιατί η αλληλεγγύη γεννιέται μέσα από την πάλη των λαών και για την πάλη των λαών, ενάντια στο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα.

ΥΓ.
Υπάρχει φασιστοφωτογραφία στο facebook που εναντιώνεται στο τρικολόρ συγκρίνοντας τις θηριωδίες των ιμπεριαλιστών και των αντιδραστικών δυνάμεων που αυτοί δημιούργησαν, με ένα ντελίριο φασιστικού μίσους ενάντια σε μετανάστες. Προκλητικές κινήσεις που στοχεύουν κύρια στους νεολαίους και τις συνειδήσεις τους.
Κάθε αριστερός αγωνιστής και προοδευτικός άνθρωπος οφείλει να καταδικάσει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο αυτές τις επικίνδυνες λογικές και να αγωνιστεί για να απλωθεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να ενισχυθεί το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου