Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ RDF!

Βόλος, 30 Μάη 2017


Το εργοστάσιο ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ με τη στήριξη κυβέρνησης και υπουργείου, θέλει να ξεκινήσει διαδικασίες για την καύση RDF, δηλαδή καύση σκουπιδιών!

Ο επιθετικός και  αντιδραστικός σχεδιασμός των δυνάμεων του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος, δεν μπορεί να σταματήσει στην αφαίρεση δικαιωμάτων και την εξαθλίωση της εργατικής τάξης και του λαού. Στην προσπάθειά του για να αναπαραχθεί σαν τέτοιο, καταστρέφει ακόμη και το φυσικό περιβάλλον. Μολύνει, σπέρνει αρρώστιες, δημιουργεί πόλεις τέρατα πλήρως εχθρικές απέναντι στην εργατική τάξη και τους λαούς.

Αυτό ακριβώς γίνεται και με την καύση του RDF. Θέλουν να αξιοποιήσουν τα σκουπίδια, για μεγαλύτερα κέρδη σε βάρος της υγείας των εργαζόμενων, του λαού αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος. Θα μειωθεί το κόστος παραγωγής και θα σωθούν οι θέσεις εργασίας μας λένε από την ΑΓΕΤ αλλά και άλλοι απολογητές του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Τους απαντάμε ότι το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή πάει μαζί, δεν το διαχωρίζουμε, δεν το διαπραγματευόμαστε!
Αυτή είναι η ανάπτυξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η πλήρης στοίχιση στις επιλογές του κεφαλαίου. Η «αξιοποίηση» κάθε σπιθαμής γης, του νερού και του αέρα για την ικανοποίηση των αδηφάγων σχεδιασμών των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων κεφαλαιοκρατών. Που φυσικά δε γίνονται με γνώμονα το λαό ή το περιβάλλον, αλλά τη λυσσαλέα κερδοφορία τους.

Είναι αυταπάτη η πεποίθηση πως μέσα στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, μπορεί να γίνει αξιοποίηση των σκουπιδιών προς όφελος του λαού. Αυτοί τους οι σχεδιασμοί, είναι πλήρως εχθρικοί απέναντι στην υγεία των κατοίκων και στο περιβάλλον και δεν εξορθολογίζονται. Δεν μπορούν να γίνουν προς όφελος μας. Δεν επιδέχονται εναλλακτικές λύσεις. Ανατρέπονται!

Μόνο μέσα από τη μαζική αντίσταση και πάλη σε αυτούς επιθετικούς σχεδιασμούς μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη ζωή. Το δικαίωμα σε ένα περιβάλλον που δε θα καταστρέφει την υγεία του λαού και των παιδιών μας.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ  ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΖΩΕΣ ΜΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου