Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Καμιά βάση, καμιά διευκόλυνση σε ΝΑΤΟ και αμερικάνους στη Θεσσαλία

14.6.2017

κοινή ανακοίνωση των Οργανώσεων Θεσσαλίας του ΚΚΕ(μ-λ)




Σύμφωνα με το χθεσινό κεντρικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, υψηλόβαθμο κλιμάκιο αξιωματούχων της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας κάτω από απόλυτη μυστικότητα, βρέθηκε πρόσφατα στη Λάρισα και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις της 110 ΠΜ, όπως το ίδιο έπραξε μεταξύ άλλων και με τις βάσεις της Ανδραβίδας και του Ακτίου. Η επίσκεψη ήταν ενταγμένη στην επιθεώρηση ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων της χώρας προκειμένου να εξευρεθούν κατάλληλοι χώροι για τη μεταστέγαση αμερικανικών δυνάμεων που θα αποχωρήσουν από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Λάρισα και η Θεσσαλία συγκεντρώνουν το ΝΑΤΟϊκό «ενδιαφέρον».

Ως γνωστόν, στον Τύρναβο και στο στρατόπεδο «Σχοινά» λειτουργούσε επί χρόνια το στρατηγείο (JCSC) των χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ, και σήμερα εδρεύει η Ταξιαρχία (SEEBRIG) της ΝοτιοΑνατολικής Ευρώπης. Επίσης στο Κουτσόχερο λειτουργούσε ΝΑΤΟϊκό αεροπορικό υποστρατηγείο (CAOC 7) που έκλεισε στο πλαίσιο της νέας δομής του ΝΑΤΟ μετά τη Σύνοδο της Λισαβόνας, σε εγκαταστάσεις που σήμερα φιλοξενούν το ελληνικό ΕΚΑΕ, ενώ μέχρι πρότινος, στην έδρα της 1ης Στρατιάς, λειτουργούσε και το Ελληνικό Ευρωπαϊκό Στρατηγείο (ΕL EU OHQ).


Η αναβάθμιση της αμερικάνικης και ΝΑΤΟϊκής στρατιωτικής παρουσίας σε Λάρισα και Θεσσαλία εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική ενίσχυση της εξάρτησης της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστές. Είναι συνέχεια της αναβάθμισης-επέκτασης της αμερικάνικης βάσης στη Σούδα, της μόνιμης πλέον παρουσίας του αμερικάνικου στόλου στο Αιγαίο, της «προσφοράς» Καμένου για νέα αμερικάνικη βάση στη Κάρπαθο κλπ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπηρετώντας την εξαρτημένη ντόπια μεγαλοαστική τάξη, παρέχει μέρα τη μέρα όλο και περισσότερες διευκολύνσεις στους Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους και μετατρέπει την χώρα σε ορμητήριο για τις πολεμικές εξορμήσεις τους στη περιοχή. Εμπλέκει τη χώρα στα σχέδια και στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και την εντάσσει σε επιθετικούς «άξονες» με Ισραήλ και Αίγυπτο, σε ένα τριμερές αντιδραστικό μέτωπο που εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Οι Οργανώσεις Θεσσαλίας του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλουν τους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-κυβέρνησης και καλούν το λαό να μπει με τους αγώνες του φραγμός σ’ αυτά τα σχέδια. Να σταθεί αντιμέτωπος και να καταγγείλει αυτή την πολιτική συγκροτώντας και αναπτύσσοντας ένα στιβαρό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, θέτοντας στην πρώτη γραμμή πάλης την ειρήνη και τη φιλία των λαών, την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, του εθνικισμού, του φασισμού, ρατσισμού και του αλυτρωτισμού.

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!
Καμιά βάση, καμιά διευκόλυνση σε ΝΑΤΟ και αμερικάνους! 
Έξω ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-ΗΠΑ και ΕΕ από τη χώρα μας!
Κάτω η κυβερνητική πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας!
Αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών της Μεσογείου και των Βαλκανίων ενάντια σε Ιμπεριαλισμό, Πόλεμο και Φασισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου