Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση - Καταγγελία


Καταγγέλλουμε στο λαό του Βόλου με τον πιο απερίφραστο τρόπο, την παραπομπή σε δίκη στις 23/5, μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» ύστερα από μήνυση  του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μουλά, επειδή ζήτησαν να τοποθετηθούν ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Η κίνηση αυτή έχει αποδέκτες το σύνολο των εργαζόμενων και του λαού της περιοχής με στόχο την τρομοκράτησή τους, έτσι ώστε να διασφαλίσουν τόσο ο δήμος όσο και η Lafarge και η ΑΓΕΤ, τη συνέχιση των σχεδιασμών για την καύση σκουπιδιών SRF/RDF, δηλητηριάζοντας με τοξικά τις γύρω περιοχές. 

Η ένταση της πολιτικής της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, που επιβάλλει τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και οι τοπικοί υπάλληλοί τους, αποτελεί κατεύθυνση για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο προκειμένου να οχυρωθούν απέναντι στην εργατική τάξη και το λαό, για να υλοποιούν ανενόχλητοι τα μαύρα σχέδιά τους.

Οποιαδήποτε πρόταση επίλυσης του προβλήματος, μέσα στα πλαίσια αυτού του συστήματος, θα στηθεί στις δικές μας πλάτες-για δικό τους όφελος. Φραγμό στην πολιτική της κερδοφορίας σε βάρος της υγείας μας, την πολιτική κυβέρνησης- κεφαλαίου- ιμπεριαλιστών, μπορεί να βάλουν μόνο οι μαζικοί αγώνες και η οργάνωση των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, της νεολαία του Βόλου, να οργανώσουμε την πάλη μας, κόντρα στην καύση σκουπιδιών και την πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που τη στηρίζει. Να απλώσουμε την αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς, σπουδών, σε κάθε γειτονιά, για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή.

  • Οι αγώνες δεν δικάζονται – να αποσυρθούν οι κατηγορίες
  • Όχι στην καύση σκουπιδιών
  • Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής
  • Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Βόλος, 14/11/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου