Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ


Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί πάση θυσία να κρατήσει τους  εργαζόμενους και το λαό στην αδράνεια και το παρασκήνιο. Με επικοινωνιακά τερτίπια, λοταρίες αποδείξεων(!), το «μέρισμα» και το μαγείρεμα των στατιστικών προσπαθεί να κατασκευάσει για ακόμη μια φορά την ψευδαίσθηση πως τα πράγματα αντιστρέφονται και πλησιάζει η «έξοδος απ’ τα μνημόνια και την επιτροπεία».

Έχοντας καταληστέψει με την πολιτική της το λαϊκό εισόδημα προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών αρπακτικών των ΗΠΑ και της ΕΕ, παρουσιάζουν την ελεημοσύνη του «μερίσματος» ως φιλολαϊκή πολιτική, όταν το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας έχει φτάσει στο σημείο να ανακοινώνονται οικονομικά πλάνα ως το 2060 και η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει να ψηφίσει άμεσα δεκάδες προαπαιτούμενα μέτρα με τα ξένα αφεντικά!!!

Παρουσιάζουν στοιχεία μείωσης της ανεργίας όταν η αντεργατική πολιτική τους έχει υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του κεφάλαιου διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, απλώνοντας την επισφάλεια και χτυπώντας τους μισθούς.


ΕΙΝΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! 

  • Η πολιτική της κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων υπηρετεί την ολομέτωπη επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού και των εργαζόμενων. Με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τα συνεχόμενα χτυπήματα στην ασφάλιση, την επέκταση της ελαστικής εργασίας σε βάρος της μόνιμης και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έχουν στρώσει τον εργασιακό μεσαίωνα. Οι μισθοί έχουν συρρικνωθεί, η απλήρωτη εργασία γιγαντώνεται, ενώ η εντατικοποίηση της δουλειάς αυξάνει συνεχώς τον κατάλογο των νεκρών εργατών. Στο δημόσιο τομέα η κυβέρνηση προωθεί την «αξιολόγηση» και την κινητικότητα, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τις εργολαβίες. Παράλληλα για να υποστηρίξει αυτή την αντεργατική πολιτική ετοιμάζει χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία με νέο συνδικαλιστικό νόμο που μεγαλώνει την κρατική παρέμβαση στα σωματεία των εργαζομένων.
  • Όλα αυτά ενώ προχωράει το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση σε μια σειρά από παραγωγικούς τομείς (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ).
  • Ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη ρότα των προηγούμενων αυξάνει τη φορολογία στο λαϊκό εισόδημα. Φέρνει περικοπή του ΕΚΑΣ, κατάργηση εκπτώσεων σε ιατρικές δαπάνες και πετρέλαιο θέρμανσης και αύξηση του ΦΠΑ  στα νησιά και σε μια σειρά προϊόντα. Την ίδια στιγμή που προωθούνται οι πλειστηριασμοί χρεωμένων κατοικιών.

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι
Η υποτέλεια της αστικής τάξης και της κυβέρνησης που την υπηρετεί στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά βάζουν το λαό σε περιπέτειες. Με εντολή των αμερικανονατοϊκών η χώρα μετατρέπεται ορμητήριο πολεμικών επεμβάσεων. Οι βάσεις είναι σε πλήρη ενεργοποίηση, ενώ ετοιμάζεται και νέα. Οι  κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το σιωνιστικό Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου μπλέκουν το λαό στη δίνη ξένων αντιπαραθέσεων προς τα κοινά συμφέροντα των λαών της περιοχής. 
Ταυτόχρονα, στο εσωτερικό η φασιστικοποίηση και η κρατική τρομοκρατία απλώνονται για να ενισχύσουν με το μαστίγιο την αντιλαϊκή πολιτική.


ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ !


Ο μόνος παράγοντας που μπορεί να αντιστρέψει αυτές τις αρνητικές εξελίξεις είναι ένα μαζικό κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης. Απέναντι σε μια υπονομευτική γραμμή ουσιαστικά υπηρέτησης αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που αποφάσισαν μια απεργία για να βγουν απ’ την καθιερωμένη υποχρέωση, οι εργαζόμενοι πρέπει να μαζικοποιήσουμε αυτή την ΑΠΕΡΓΙΑ.

Απέναντι στη λογική του ΠΑΜΕ που παρά τις ταξικές κορώνες ακολουθεί τη συμβουλευτική γραμμή στην κυβέρνηση και το σύστημα με μια σειρά προτάσεων νόμου στη βουλή, οι εργαζόμενοι πρέπει να ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ μαζικά.

Απέναντι στις φωνές της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας να αποτελέσει η απεργία στις 14 Δεκέμβρη μαζική απάντηση καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και εφαλτήριο αγώνων διεκδίκησης στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός πλατιού ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΠΑΛΗΣ των εργαζόμενων και του λαού.



  • ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ!
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ! ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ !ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ! ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΕ!




ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ



http://taxikiporeia.blogspot.gr/2017/12/14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου