Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Για την απεργία στο Βόλο


Μια μικρή ενημέρωση …

Στο Βόλο πραγματοποιήθηκαν 3 απεργιακές συγκεντρώσεις. Απ’την πλατεία Ελευθερίας στην οποία καλούσε το Εργατικό Κέντρο, συμμετείχαν με πανό η ΕΛΜΕ, ο Φ.Σ. ΗΜΜΥ, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με κοινό πανό Εργατική Αυτονομία- ΜΕΤΑ-Ενωτική Αριστερή Συνεργασία-ΞΕΚΙΝΗΜΑ-ΛΑΕ, το ΣΕΚ κ.α. Επίσης συμμετείχε η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ με δικό της διακριτό μπλοκ, προκήρυξη και συνθήματα.
Στην πλατεία Πανεπιστημίου καλούσε το ΠΑΜΕ και στο Ταχυδρομείο όπου καλούσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, ο Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής και η Attac.

Παρεμβάσεις με ανακοινώσεις της Ταξικής Πορείας για τη συμμετοχή στην απεργία πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην κεντρική αγορά της πόλης και στη Νέα Ιωνία.


…κι ένας προβληματισμός.

Με όποιον επιθετικό προσδιορισμό κι αν  καλέστηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις, δηλαδή είτε «ταξική» είτε «ανεξάρτητη», αυτού του είδους οι κινήσεις που περιχαρακώνουν τους εργαζόμενους ή που αποφεύγουν την επαφή με άλλες δυνάμεις, βάζουν εμπόδια στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του εργατικού λαϊκού κινήματος και της πάλης ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Οι αρνητικοί συσχετισμοί σε βάρος της εργατικής τάξης, των εργαζόμενων και του λαού τόσο στα σωματεία όσο και στην κοινωνία, δεν μπορούν να προσπεραστούν. Μπορούν να ανατραπούν μόνο μέσα από την κατεύθυνση της οικοδόμησης των κοινών μας αντιστάσεων στη νέα αντεργατική επέλαση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου